Historiek

In 2016 gingen 5 Vlaamse lotgenoten (Stefanie, Michèle, Veerle, Rein en Jamal) naar het AYA congres in Nederland. Daar ontmoetten ze Nederlandse lotgenoten die zelf een groep hadden. Dit wilden ze ook in Vlaanderen! Zo is in 2016 FLAYA opgericht: een lotgenotenorganisatie voor jongvolwassenen met kanker in Vlaanderen. 

Inmiddels zijn we al een heel stuk gegroeid! Niet alleen hebben we inmiddels allemaal nieuwe bestuursleden, ook hebben we regio-ambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die (nog) niet de verantwoordelijkheid van bestuurslid willen dragen, maar wel graag meehelpen om FLAYA te versterken in hun regio, door het mee bedenken of organiseren van activiteiten of het behartigen van de belangen van AYA’s in de ziekenhuizen of andere organisaties. 

Wat is FLAYA? 

FLAYA is een organisatie voor AYA’s in Vlaanderen. AYA staat voor Adolescents & Young Adults with cancer. We zijn er dus voor jongvolwassenen met/ na kanker van 18 t/m 39 jaar in Vlaanderen.

Marion

Voorzitter

Jelke

Bestuurslid

Jelle

Bestuurslid

The Big C

Adviserend lid

Mijn verhaal

Ik kom oorspronkelijk uit Nederland en kreeg tijdens mijn opleiding geneeskunde in België de diagnose kanker. Op dat moment wist ik niet dat er organisaties voor jong-volwassenen bestonden en heb ik me vaak eenzaam gevoeld. Tot ik FLAYA leerde kennen!

Mijn missie binnen FLAYA

Ik wil zorgen dat andere jongvolwassenen met en na kanker niet dezelfde eenzaamheid voelen als die ik gevoeld heb. Ik wil AYA’s dichter bij elkaar brengen, en de AYA-specfieke zorg verbeteren. 

Mijn verhaal

Ik ben een studente voedings- en dieetkunde uit Gent. In september 2018 kreeg ik de diagnose ‘non-hodgkinlymfoom’. Tijdens mijn behandeling voelde ik me vaak ‘alleen’ tussen de andere patiënten die 2x zou oud waren en mijn vrienden die me niet altijd begrepen. Bij FLAYA had ik echter direct het gevoel dat ik écht werd begrepen! 

Mijn missie binnen FLAYA

Ik wil andere AYA’s graag hetzelfde gevoel van erkenning geven. Ik vind het super tof om zelf activiteiten te organiseren en samen te komen met andere lotgenoten. Ik hoop dat we samen verder kunnen groeien en zoveel mogelijk lotgenoten kunnen bereiken.

Mijn verhaal

… 

Mijn missie binnen FLAYA

… 

Missie

The Big C staat voor Coffee & Cancer en wil mensen die geraakt zijn door kanker met elkaar verbinden door een eigen koffiebrand en koffiebar. Community makes our coffee priceless!